Дневен център за  подкрепа на хора с увреждания и техните

...
Дневен център за  подкрепа на хора с увреждания и техните
Коментари Харесай

Създават Дневен център за подкрепа на хора с увреждания в Перник

Дневен център за  подкрепа на хора с увреждания и техните фамилии, в това число с тежки множествени увреждания, ще бъде основан в Перник, оповестиха от общината. 

Той ще бъде ситуиран в Болницата за долекуване, дълготрайно лекуване и рехабилитация.  От построяването й до момента постройката се употребява за потребностите на опазването на здравето – санаториум с лекарски кабинети, кабинети с здравно съоръжение, стаи за лекуване и отмора, както и административни пространства. Експлоатацията и поддръжката на зданието не са прекъсвани през годините. Целият комплекс е ситуиран в паркова среда.

Дневният център ще бъде с потенциал 30 места и ще обезпечава дневни, полудневни и почасови услуги като грижа, лечебна и профилирана помощ, рехабилитация и други  Предвидени са пространства за разнородни действия, за отмора и пространства за самостоятелни съвещания със експерти.

Обзавеждането ще  осигурява домакински уют и комфорт на ползвателите. Ще бъде доставено профилираното съоръжение в залите за лечебна физкултура, рехабилитация, психомоторика, арт терапия и други За даване на мобилни услуги дневният център ще разполага с добре оборудвани транспортни средства.
Инициативата се осъществява  с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020.  

Община Перник е оповестила публично поръчка за реализация на обекта. Общият финансов запас, нужен за осъществяването й  е в размер на 570 247,06лв. с Данък добавена стойност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР